מתכון :: גולאש סייטן טבעוני

גולאש סייטן!

גולאש סייטן מוכן.

לכבוד פסח, כשומרת המסורת האדוקה שאני, החלטתי לבשל לעצמי גולאש סייטן טבעוני ומדהים. קראתי כמה מתכונים והחלטתי ליצור מתכון משל עצמי. יש לציין שההכנה עצמה פשוטה מאוד וקלה מאוד, אך ארוכה ומייגעת. ובנוסף, יש להשרות את הסייטן זמן רב לפני הבישול, כך שכדאי לשים לב שמדובר במתכון שצריך להכין בשבילו דברים מראש.

אני וחבר שלי זללנו את כל התבשיל העצום (והזול! בערך 40 שקלים לסיר ענקי) תוך יומיים, ואפילו אמא שלי, הקרניסטית שתוקעת סטייקים מדממים בלי אבחנה העירה שהוא "מאוד טעים!", ואבא שלי (הקרניסט לא פחות) טען ש"זה ממש כמו בשר!".

דרגת קושי: קלה
זמן הכנה: נטו- כ-20 דקות, ברוטו- כמה שעות
מספר מנות: כ-6 מנות גדולות

מצרכים:

למשרה:

  • גוש סייטן חתוך לקוביות
  • כוס וחצי רוטב סויה
  • כוס וחצי סילאן
  • 2-3 שיני שום מרוסקות
  • תבלינים אהובים (פפריקה, בהרט, קינמון, מלח, פלפל, וכו')
  • 3 כפות יין (אדום או לבן, זה לא משנה)
  • כף שמן שומשום
  • כף שמן זית
  • טבסקו
  • כף מיץ לימון

לגולאש:

  • בצל גדול חתוך לרצועות דקות
  • 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
  • בטטה גדולה חתוכה לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
  • חצי חבילת פטריות (מכל סוג) חתוכות לרצועות
  • בעיקרון, כל ירק שבא לכם בטוב
  • קופסאת רסק עגבניות
  • בערך 2 כוסות של רוטב עגבניות מוכן, או מיץ עגבניות
  • כוס מים (אם בחרתם במיץ עגבניות אז לא צריך)
  • תבלינים אהובים
  • 2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי המשרה יחד ומכניסים את הסייטן פנימה. עוטפים את הקערה עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר. ההשריה המועדפת היא בסביבות ה-12-15 שעות, אבל המינימום הוא 4 שעות בשביל שהסייטן יספח את הטעמים כראוי.

מצרכים

המצרכים, מסודרים אחרי הפרדת הסייטן מהמשרה

אחרי ההשריה, מסננים את המשרה מהסייטן (אבל שומרים את המשרה!). בוחרים סיר גדול במיוחד, ומכניסים אליו תחילה את שמן הזית. שמים על אש בינונית עד שהשמן מתחמם, ומוסיפים את הבצל והגזרים. אחרי ערבוב של כדקה, מוסיפית את הבטטה ותפוחי האדמה, מערבבים עוד כדקה ומוסיפים את חבילת הפטריות ואת הסייטן ללא המשרה. מערבבים עוד בערך 3 דקות.

הירקות על האש

הירקות מתבשלים על האש.

מוסיפים את רסק העגבניות, רוטב העגבניות והמשרה. מערבבים ומוסיפים את המים. הנוזלים אמורים לכסות כשני שלישים מתכולת הירקות בסיר. מתבלנים (זכרו שיש תבלינים במשרה אז לא להתפרע, וגם זכרו שהמשרה יחסית מתקתק-חרפרף אז להוסיף תבלינים בחוכמה – בעיקר מלח אבל לא יותר מדי), מכסים את הסיר וממשיכים לבשל.

הגולאש מתבשל

אחרי בערך 25 דקות מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה, עד שהסייטן משחים ומקבל צבע משגע במיוחד אם השריתם למספיק זמן.

הירקות בתחילת הבישול

הירקות בתחילת הבישול

מרבית המים אמורים להתאדות ואמור להתקבל תבשיל סמיך יחסית!

מגישים על מצע אורז מלא (או אורז רגיל, או פתיתים, או אטריות… מה שאתם מעדיפים).

הגולאש בסוף הבישול

הגולאש לקראת סוף הבישול

בתיאבון!

יערה ליברמן-כליף

השאירו תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s